InterCapital Asset Managament preuzeo VB invest

InterCapital Asset Management d.o.o. – članica Interkapital Grupe potpisala je kupoprodajni ugovor sa Volksbank Invest KAG m.b.H. iz Beča i Sberbankom d.d. iz Zagreba kojim se regulira stjecanje i prijenos 100% vlasničkog udjela u VB Investu d.o.o. iz Zagreba.


VB Invest upravlja s 3 investicijska fonda UCITS tipa – VB Cash (novčani fond), VB Crobex 10 – (indeks tracking fond) i VB Smart (fond fondova s garancijom prinosa) ukupne imovine pod upravljanjem od cca. 300 milijuna kuna što predstavlja 2,3% ukupne imovine svih UCITS fondova u Hrvatskoj.
ICAM je, ističu pionir na hrvatskom fondovskom tržištu u alternativnim (non UCITS) investicijskim fondovima, kao i individualiziranim uslugama kreiranja i vođenja investicijskih portfelja i investicijskog savjetovanja (discretionary i non-discretionary asset management). ICAM namjerava pripojiti društvo VB Invest kreiranjem jedinstvenog pravnog entiteta, čime će konsolidirati i pojačati svoju poziciju na hrvatskom fondovskom tržištu.

 

Dario Bjelkanović, član Uprave ICAM-a.

 Preuzimanje i integracija VB Investa omogućit će nam raznovrsniju ponudu kvalitetnih investicijskih rješenja našim klijentima, obzirom da su fondovi VB Investa u cijelosti komplementarni s Interkapitalovom ponudom. Radujemo se što ćemo ovom akvizicijom nastaviti razvijati odličnu suradnju s Sberbankom u Hrvatskoj na području kreiranja i distribucije investicijskih proizvoda klijentima banke

 


Manfred Stagl, izvršni direktor VB Investmentsa KAG

 Drago nam je da smo naše jedino fondovsko poslovanje izvan domicilnog austrijskog tržišta ovim ugovorom prepustili pouzdanom i kvalitetnom partneru. Preuzimanjem naših djelatnika i lokalnih fondova, Interkapital dobiva kvalitetnu osnovicu za razvoj poslovanja u UCITS fondovskom segementu

 


Andrea Kovacs Woehry, predsjednica Uprave Sberbank d.d.

 Sberbank je stekla manjinski udjel u VB Investu kupovinom Volksbanke u Hrvatskoj prije dvije godine, a ovom smo transakcijom odlučili izaći s fondovskog tržišta kako bismo se fokusirali na naš 'core business' – bankarsko poslovanje. No rado ćemo nastaviti suradnju s InterCapitalom, kao inovativnim i kvalitetnim partnerom za vođenje i prodaju atraktivnih investicijskih proizvoda našim klijentima.

Ostale vijesti


Kako kupiti i prodati udjel u fondu?

O InterCapital Asset Managementu


  • InterCapital Asset Management je društvo za upravljanje investicijskim fondovima osnovano 2004. godine unutar InterCapital grupa koja je jedna od vodećih financijskih institucija u Jugoistočnoj Europi. U sklopu InterCapital grupe djeluje i investicijsko društvo (Interkapital vrijednosni papiri d.o.o.) kao i društvo za posredovanje u osiguranju u reosiguranju (Interkapital Rizik d.o.o.). Članice grupe imaju značajnu poslovnu aktivnost u Sloveniji, Srbiji, i Bosni i Hercegovini.

InterCapital Asset Management dobitnik je nagrade Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima, a nagradu Udruženja dobio je i za fondove kojima upravlja: Capital One proglašen je najboljim obveznički otvoreni investicijski fond s javnom ponudom tri godine za redom, a Money One dobitnik je nagrade za najbolji kunski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom.

InterCapital Asset Management pionir je na hrvatskom fondovskom tržištu u alternativnim (non UCITS) investicijskim fondovima, kao i individualiziranim uslugama kreiranja i vođenja investicijskih portfelja i investicijskog savjetovanja (discretionary i non-discretionary asset management).© InterCapital