InterCapital Asset Management prvi u Hrvatskoj potpisao deklaraciju o načelima odgovornog investiranja

2020-08-26T00:00:00+00:00

Izuzetna nam je čast obavijestiti Vas da je InterCapital Asset Management prvi u Hrvatskoj potpisao deklaraciju o načelima odgovornog investiranja koju propisuje vodeći globalni promicatelj odgovornog ulaganja - Institut PRI.

Na globalnoj razini društveno odgovorno ulaganje najbrže je rastući dio asset management industrije, zahvaljujući potražnji klijenata kojima je ono sve važniji faktor prilikom izbora investicija s naglaskom na etiku i sve veću osviještenost o tome da se trebamo pobrinuti za naš okoliš i društvo. Iz tog razloga InterCapital Asset Management odlučio je formalizirati prakse odgovornog ulaganje te je postalo i jedino društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj koje je potpisnikom ove deklaracije.

Odgovorno ulaganje, briga o okolišu i drugima, odgovornost i pravednost u poslovanju, te izrazito visoki standardi izvještavanja, strateški su put koji je InterCapital Asset Management odabrao vodeći se najboljom međunarodnom praksom asset management industrije, te vjerom kako je jedino na ovaj način dugoročno moguće ostvariti višestruke koristi ne samo za klijente, već i ono važnije, za društvo u cjelini.  

Potpisom deklaracije o načelima odgovornog investiranja koja propisuje vodeći globalni promicatelj odgovornog ulaganja - Institut PRI, InterCapital Asset Management samo dodatno potvrđuje kako će visoko postavljene standarde društveno odgovornog poslovanja primjenjivati kako interno, u svom operativnom poslovanju, tako i pri odabiru svojih investicija.  

Za vrednovanje truda društveno odgovornog poslovanja, InterCapital Asset Management odabrao je upravo PRI Institut, najveću svjetsku organizaciju koja na globalnoj razini promiče prakse odgovornog ulaganja. PRI trenutno broji preko 3000 potpisnika, koji svake godine izvještavaju o vlastitim politikama odgovornog ulaganja, te dokazuju što provode u praksi i na temelju toga dobiju ocjene.  

„Ponosni smo, što smo kao prvo društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj dobili ocjenu našeg poslovanja kao društveno odgovornog. Vjerujemo kako ćemo našim pozitivnim zalaganjem kako na razini našeg poslovanja tako i u kontaktu sa svim našim dionicima pomoći jačanju svijesti o važnosti primjene društveno odgovornog poslovanja u svim segmentima poslovanja. Naša fiducijarna dužnost prema svim investitorima u fondove je poslovati društveno odgovorno kako bismo u dugom roku adresirali klimatske promjene, nejednakosti te korporativno upravljanje kao bitne odrednice stvaranja dugoročno održivih povrata za sve naše klijente te društvo u cjelini.“, izjavio je Ivan Kurtović, predsjednik Uprave.     

 

O InterCapital Asset Managementu: 

InterCapital Asset Management (www.icam.hr) je vodeće neovisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj koji upravlja s EUR 360 mil. imovine, te je dio InterCapital grupe. InterCapital Asset Management upravlja sa širokom paletom fondova namijenjenim kako pojedincima, tako i većim institucionalnim investitorima tj. kompanijama. Tijekom godina, svoju prepoznatljivost smo gradili ostvarivanjem dugoročno održivih prinosa u kategorijama obvezničkih, konzervativno balansiranih, balansiranih te dioničkih fondova.   

O PRI Institutu 

PRI Institut (www.unpri.org) je svjetski leader u promicanju društveno odgovornog poslovanja te djeluje u dugoročnom interesu kako svih potpisnika tako i cijele ekonomije, financijskog tržišta te okoline i društva u cjelini. PRI Institut je u potpunosti neovisna organizacija. Cilj PRI Instituta je potaknuti sve sudionike tržišta, potpisnice, da aktivno koriste društveno odgovorno poslovanje kako bi potaknuli ostvarivanje dugoročno održivih povrata uvažavajući sve rizike okruženja radeći na korist cijelog društva. PRI Institut je podržan od strane UNa, ali nije njegov sastavni dio.

 

 

 

 

Ivan Kurtović

PREDSJEDNIK UPRAVE

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Kontaktirajte nas i mi ćemo sve riješiti.

Javite nam se arrow_forward