Vaš Dolar Vrijedi Više

Dollar Bond – Pametnije ulaganje uz nizak stupanj rizika

 
 

Kako uvećati vrijednost štednje ili primanja u dolarima?

Ako primate plaću u dolarima ili jednostavno raspolažete većim iznosom dolara čiju biste vrijednost radije uvećali nego ostavili da pasivno leži na računu uz niske kamate, imate jedinstvenu priliku uz Dollar Bond fond InterCapitala!

Svijet vrlo niskih kamatnih stopa

Trenutno živimo u svijetu niskih kamatnih stopa. Primijetili ste i sami da su kamate na štednju u kunama ili eurima vrlo malene, gotovo na nuli. Uzroci tako niskih stopa su brojni i kompleksni, a najjednostavnije pojašnjenje je usporen gospodarski oporavak razvijenih tržišta eurozone i Hrvatske nakon velike globalne financijske krize iz 2008. g.

Dolarske kamatne stope

Veliki je broj hrvatskih građana koji zarađuju i štede u američkim dolarima. Ukoliko ste dio brodske ili pomorske industrije, ili ste zaposleni u globalnoj IT kompaniji, na svoja primanja u dolarima sada imate priliku ostvariti višu kamatnu stopu nego da vaša primanja pasivno leže na računu. U Hrvatskoj su kamate na klasičnu štednju u dolarima i dalje vrlo niske, jednako kao i na štednju u eurima ili kunama. U SAD-u, koji je znatno brže izašao iz krize za razliku od zemalja Europe, kamatna stopa na štednju u dolarima iznosi oko 2,25%, što je znatno više nego u Hrvatskoj. Iz tog razloga vam InterCapital Dollar Bond fond nudi dobru alternativu!

Koje su opcije za hrvatske građane koji štede u dolarima?

Opcija ima puno, od vrlo konzervativnih, tj. manje rizičnih do onih s višim rizikom. Mi konkretno vjerujemo da će u 2019. g. naš dolarski fond InterCapital Dollar Bond biti vrlo dobra opcija za konzervativnije investitore.

Prvi razlog je da fond ulaže u državne dolarske obveznice i ostale kratkoročne financijske instrumente koje nose prosječni prinos od oko 3%. Drugim riječima, čak i da ne rastu cijene obveznica u koje fond ulaže, fond će svakodnevno sakupljati te kamate umanjene za trošak vođenja fonda.

Osim toga u sljedećih godinu ili dvije vidimo da se stvara prilika za rast cijena državnih obveznica u koje fond investira. Prije svega, rast kamata u SAD-u će biti ograničen i očekujemo da će se već u 2019. ili 2020. godini vidjeti blagi pad prinosa na američkim državnim obveznicama, tj. njihov rast cijena. Rast cijena američkih obveznica bi tako mogao za sobom povući i rast cijena svih drugih državnih obveznica koje su u dolaru (konkretno hrvatskih državnih obveznica u koje u fondu pretežno ulažemo). Drugi dodatni mogući izvor rasta cijena hrvatskih obveznica je činjenica da je Hrvatska, kako stvari trenutno stoje, izgledni kandidat za dobivanje višeg kreditnog rejtinga u 2019. g., što bi trebalo rezultirati dodatnim rastom vrijednosti hrvatskih obveznica.

Sve ovo znači dobre izglede i za veći rast prinosa ulaganjem u Dollar Bond fond.

Rizici InterCapital Dollar bond fonda

Treba znati da ulaganje u fond nije depozit i da cijena fonda može fluktuirati iako se radi o ulaganju s niskim stupnjem rizika. Moguće fluktuacije cijene se mogu umanjiti ulaganjem u konzervativnu imovinu što državne obveznice sigurno jesu. Osim toga ulaganjem u kratkoročnije obveznice dodatno smanjujemo rizičnost fonda.

Ukoliko razmišljate o ulaganju, želite multiplicirati vrijednost svog dolara ali niste sigurni na koji način i koji bi bio prvi korak, javite nam se bez obaveze i naši će vam stručnjaci rado pomoći sa stručnim savjetom.

Zašto je investicija u InterCapital Dollar bond fond dobra odluka?

 • stars

  Pametnije ulaganje

  uvećavate vrijednost svojih redovnih primanja uz nizak stupanj rizik
 • trending_up

  Neoporezivo nakon 2 godine ulaganja

 • graphic_eq

  Likvidno ulaganje

  novac ulažete u fond dinamikom koja vam odgovara i podižete kad god poželite

Želite uložiti ali ne znate kako?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja. Popunite formu i kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

Za vrhunske rezultate ne treba puno novca. Potrebno je samo znanje i iskustvo, čega u ICAM-u imamo napretek i spremni smo ga podijeliti s Vama.

Kontaktirajte nas arrow_forward