InterCapital Asset Management podpisal sporazum o prevzemu upravljanja sredstev Triglav Skladov, registriranih na Hrvaškem

24.09.2020.

InterCapital Asset Management je potpisao ugovor o preuzimanju upravljanja fondova Triglav Sklada registriranih u Hrvatskoj.

 

InterCapital Asset Management, vodeće nezavisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj je potpisalo ugovor o preuzimanju upravljanja fondovima Društva Triglav Skladi registriranih u Hrvatskoj. Radi se o preuzimanju tri fonda ukupne imovine od HRK 50 mil.

 

Ovom transakcijom, InterCapital Asset Management učvršćuje svoju poziciju vodećeg nezavisnog društva za upravljanje imovinom u Hrvatskoj te dodatno radi važan korak ka povećanju imovine u balansiranim i dioničkim strategijama što je u skladu s dugoročnom strategijom razvoja društva.

 

Zaključenje transakcije očekuje se u narednih mjesec dana, po okončanju regulatornog procesa koji je u tijeku.

 

Nakon okončanja postupka preuzimanja, ukupna imovina pod upravljanjem InterCapital Asset Managementa će iznositi HRK 3 mlrd. Imovina se sastoji pretežito od ulaganja građana, odnosno malih ulagača.

 

„Ponosni smo, što smo u kompetitivnom procesu uspjeli preuzeti upravljanje fondovima Triglav Sklada registriranih u Hrvatskoj. Nakon preuzimanje fondova pod upravljanjem Platinum Investa početkom ljeta, ovo je drugo preuzimanje u nepuna dva mjeseca što pokazuje našu želju i smjer našeg razvoja koji je okrenut ka balansiranim i dioničkim strategijama. Veseli nas također, što je u jednoj iznimno izazovnoj poslovnoj godini kao što je ova, naše društvo pored ova dva preuzimanja pokrenulo i uslugu virtualnog savjetovanja naših klijenata u upravljanju njihovom imovinom, lansiralo edukaciju šire javnosti o izazovima investiranja putem dvotjednih webinara, te dobilo certifikat društveno odgovornog poslovanja pri ulaganju sredstava naših ulagača. Sa svakim od ovih projekata prilagodili smo se izazovima vremena kako bismo nastavili pružati vrhunsku uslugu našim klijentima, te smo ujedno postavili novi standard u industriji upravljanja imovinom u zemlji.“, izjavio je Ivan Kurtović, predsjednik Uprave.

 

 

 

 

 

 

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Kontaktirajte nas i mi ćemo sve riješiti.

Javite nam se arrow_forward