Dugoročno ulaganje u vrijeme kratkoročnih nestabilnosti

Dragi klijenti,

 

s obzirom na ranojutarnje nove vijesti o ruskom napadu na Ukrajinu, što djeluje nestvarno za 21. stoljeće, htjeli smo s Vama podijeliti naša razmišljanja oko kretanja tržišta.

 

  • Već duže vrijeme se prilikom ulaganja vodimo postulatima ESG-a (link), te ne ulažemo u Rusiju i slične zemlje ni totalitarne režime. Lista na linku nam je jedan od kriterija u politici isključivanja te ne ulažemo u dionice ni obveznice autoritativnih režima.
  • Bez obzira na naša strateška očekivanja po različitim klasama imovine, sve fondove smo tijekom veljače taktički opreznije pozicionirali upravo zbog geopolitičkih rizika. Smanjili smo izloženosti rizičnoj imovini i povećali novčane pozicije i ulaganja u najkvalitetnije državne obveznice. Više o prilagodbi alokacije na primjeru jednog fonda možete pogledati u videu na linku.

Svaka neizvjesnost utječe na tržišta i prouzrokuje volatilnost te je nesporno da će i ovaj rat ostaviti traga na tržištima. No, vjerujemo da će to ipak biti ograničeno pogotovo s obzirom na to da su tržišta u samoj anticipaciji ovakvih događaja već odradila jedan dio svog pada.

 

Želimo biti Vaš partner za investiranje u svakom dijelu tržišnog ciklusa i okolnosti te Vas kao i uvijek pozivamo da preispitate svoje investicije uzimajući u obzir:

– širu sliku rizika koji ste spremni preuzeti,

– te rok na koji želite investirati.

 

Pravilno strukturiran portfelj je uvijek najbolji portfelj i najotporniji je na sve krize! Stoga nemojte žuriti s odlukama jer su i u corona krizi najlošije prošli oni koji su reagirali ishitreno.

 

Našu komunikaciju smo u proteklim godinama značajno unaprijedili, upravo kako bismo Vama na najbolji mogući način mogli prenijeti sva naša znanja i očekivanja. Slobodno se konzultirajte s nama te ovakve prilike iskoristite kako biste se još bolje i dugoročno pozicionirali za razdoblje pred nama i Vama.

Prilažemo ovdje i jednu zanimljivu sliku koja pokazuje kako su se tržišta nakon zadnjih lokalnih/regionalnih ratova ponašala u kratkom, srednjem te dugom roku.

0adbe575 bea1 09bc 7a58 91e18b5eb2d9

Na raspolaganju smo za sva pitanja i pozivamo Vas da dogovorite 1-na-1 sastanak da Vam pomognemo pronaći najbolje rješenje za Vaše financije.

Ivan Kurtović

PREDSJEDNIK UPRAVE
Objavljeno
24. veljače 2022.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward