Kvartalno pismo predsjednika Uprave

Dragi klijenti,

prošlo je svega par (radnih) dana otkako smo zakoračili u 2022. godinu. Veselimo joj se i na nju gledamo optimistično. No prije nego krenemo na 2022., red je da se kratko osvrnemo i na 2021. godinu.

Nakon iznimno teške 2020. godine, 2021. je došla kao – osvježenje. Izniman globalni gospodarski rast, iako potaknut i stimulansima centralnih banaka, dao je injekciju optimizma globalnom gospodarstvu koji će nastaviti rasti i u sljedećim godinama.

Godinu su obilježile mješovite i dioničke strategije, baš kao što smo i najavljivali početkom godine u našem godišnjem (link) te polugodišnjem outlooku (link), a naši su fondovi ostvarili iznimnu izvedbu. Klijenti koji su preuzeli malo više rizika u ciklusu gospodarskog rasta mogu zaista biti zadovoljni. Istinitom se pokazala sintagma: „tko ne riskira, ne profitira“.

Nažalost, obvezničke strategije su stradale i završile u minusu – InterCapital Bond fond je prvi put u 17 godina postojanja, kraj godine dočekao s negativnim rezultatom što nas iznimno žalosti jer u nastalom okruženju nismo bili u mogućnosti isporučiti pozitivan rezultat. Stoga još jednom koristimo priliku pozvati vas na online sastanak i savjetovanje kako bismo zajedno pronašli optimalno rješenje i portfelj fondova za vašu sklonost riziku u trenutnom ekonomskom ciklusu.

Što možete očekivati od ove godine?

  • Snažan gospodarski rast, iako nešto manji nego prošle;
  • nastavak pozitivnog okruženja za dionička tržišta.

Što vam preporučujemo?

  • Ako ste primarno investirani u obvezničkim strategijama, vrijednost potražite u balansiranima i dioničkima;
  • budite odvažni te i dalje svaku korekciju na dioničkim tržištima iskoristite kao priliku za lagano traženje izloženosti;
  • očekujte veću volatilnost cijena na dioničkom tržištu, no držite se zadanog pravca;
  • obavezno poslušajte naš Outlook za 2022. te pratite mjesečne rezultate fondova na YouTube kanalu.

InterCapital Asset Management kao vodeće nezavisno društvo za upravljanje imovinom i u 2022. godini nastavlja s predanim, vrijednim i  transparentnim radom. Aktivno pratimo tržišta i nastavit ćemo kreirati inovativne proizvode prilagođene novim trendovima i tehnološkom razvoju. Našim klijentima pružamo najbolje za njihov novac unutar postojećeg ekonomskog ciklusa.

Hvala vam što nam nastavljate poklanjati vaše povjerenje.

Ivan Kurtović

 

Ivan Kurtović

PREDSJEDNIK UPRAVE
Objavljeno
12. siječnja 2022.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward