Kvartalno pismo predsjednika Uprave

Dragi klijenti,

kroz posljednjih godinu dana intenzivno smo unaprjeđivali naše poslovanje. Uz aktualnije blogove uveli smo edukacijske video sadržaje, a zatim i online sastanke putem Zoom aplikacije.

Pružali smo vam kvalitetne uvide u vrijeme kad je u šumi dezinformacija bilo teško doći do onih pravih, a ovi kvartalni osvrti približit će vam benefite koje od toga imate upravo vi.

U procesu smo izrade web sučelja, a potom i aplikacije unutar koje ćete sami moći kupovati, prodavati ili mijenjati udjele. Proces je time za vas fleksibilniji, dok ćemo vam mi i dalje pružati kvalitetne informacije kako najbolje iskoristiti trenutno tržišno okruženje.

Naš odgovor na izazove tržišta su dva nova UCITS fondaInterCapital Conservative Balanced te InterCapital Global Technology, koji bi u dugom roku trebao ponuditi vrijednost i najzahtjevnijim klijentima. Fokus novih fondova je na nešto rizičnijim proizvodima jer vjerujemo kako će dugoročno jedino balansirana i dionička klasa imovine isporučiti zadovoljavajuće prinose. Podršku vašoj investiciji pružamo i putem nove, uže selekcije fondova. Kratkim odabirom sklonosti riziku, valute i vremenskog horizonta ulaganja dobit ćete uži izbor vama potencijalno zanimljivih fondova.

Tijekom ožujka 2020. krenuo je globalni lock-down. U takvom neizvjesnom trenutku mnogi su povukli krive poteze, a velik broj investitora tako je osim novca izgubio i povjerenje u fondove. Naša preporuka o zadržavanju udjela dokazala se  – ispravnom.

Danas, nakon godinu dana, gotovo svi investitori koji su poslušali naš savjet o pridržavanju preporučenog vremenskog horizonta ulaganja nalaze se u plusu, gotovo bez iznimke. Svi naši fondovi investirani su u kvalitetne vrijednosnice, dok najveću važnost stavljamo na likvidnost svake pojedine pozicije, kao i na faktor održivosti (ESG), gdje smo pioniri u domaćoj industriji.

Tržišne prilike mogu se mijenjati, no naš je stručni tim dokazao da zna prepoznati prilike te ih transformirati u najbolji mogući povrat u datom trenutku. Transparentnost i vaše potrebe ostaju nam prioritet.

Vremena koja su pred nama bit će izazovnija nego dosad i upravo je odabir kvalitetnog partnera ključan za ostvarivanje vama zadovoljavajućeg prinosa u dugom roku.

Hvala vam što ste već dugi niz godina dio naše priče.

S poštovanjem,

Ivan Kurtović

 

 

Ivan Kurtović

PREDSJEDNIK UPRAVE
Objavljeno
20. travnja 2021.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward