fbpx
simpleicon.comCollection Of Flat Icon, Symbols And Glyph Icons
Mali rječnik pojmova
Preuzmite aplikaciju

Svjetski ETF-ovi stigli u Genius 3.0!

5 min.

Vrijedilo je čekati!
Pred vama je nikad moćnija verzija Genius aplikacije, koja vam donosi najbolje svjetske i domaće ETF-ove, zlato i najbolju alternativu bankovnoj štednji.

Genius 3.0 je jedinstvena aplikacija koja unosi itekako potrebnu revoluciju u svijet ulaganja u Hrvatskoj. Prvi vam donosimo ETF štedne planove, svjetski ulagački hit koji već koriste milijuni ljudi u SAD-u i diljem Europe.

Genius vam omogućuje najjednostavnije i najjeftinije oblike štednje i ulaganja i to kako vam najviše odgovara – pomoću Genius algoritma ili samostalnim odabirom.

I ne, ne morate biti “puni kao brod” da biste krenuli, možete startati već sa 50 eura. Jednoga dana bit ćete si zahvalni na toj odluci, a imate priliku osigurati i bezbrižniju budućnost vašoj djeci.

Ne treba vam ni diploma da biste ulagali, Genius mogu koristiti i potpuni početnici i iskusni profesionalci.

Nove usluge nastale su kao rezultat slušanja upravo vaših prijedloga i želja, kao i osluškivanja što na našem tržištu nedostaje. Uvijek idemo u smjeru kako vam ponuditi maksimalno jednostavnu, ali kvalitetnu uslugu.

Dok planirate svoj štedni plan, upoznajte se ukratko s novim Geniusom i složite vlastiti miks. Ako želite baš detaljan vodič kroz svaku uslugu, skočite na ovaj blog.

Idemo, što je novo u Geniusu!?

Genius by Intercapital - infografika s prikazom usluga

Novi app podijeljen je na:

  • PROFESIONALNO ULAGANJE – automatizirano upravljanje, u kojem vaš portfelj kreira napredni Genius algoritam
  • SAMOSTALNI ODABIR – dio u kojem imate slobodu birati iz ponude ETF-ova i time kreirati svoj ETF štedni plan

Bez obzira na vašu razinu znanja, iskustva ili koliko novca imate, pronaći ćete najbolju opciju za sebe.

Genius ETF SELECT – vaš najbolji štedni plan

ETF štedni planovi su brutalno jednostavni, jeftini i fleksibilni. U Geniusu su najjeftiniji na tržištu, a ulažete u ETF po svom izboru.

ETF SELECT je za svakoga tko planira dugoročno ulaganje u specifičan ETF, uz redovite mjesečne uplate.

Idu vam na živce dizanja cijena, inflacija, sto troškova i poreza? Jednostavno krenite idućih 20 godina ulagati kroz npr. S&P 500 i mirno spavajte. Ulažite za svoju budućnost na jednostavan i jeftin način, bez neprekidne brige oko kratkotrajnih nepovoljnih događanja u svijetu.

U zlato sada ulažete jednim klikom!
Zaboravite kupovanje skupih zlatnih pločica i traženje gdje je najbolja cijena, sefove za čuvanje… Kome se kasnije nosi zlato u koferu do nekog otkupitelja??

Kroz ETF na zlato ovaj oblik ulaganja je lakši nego ikada. Imate 50 EUR i želite uložiti u zlato?

Sada možete.

Na raspolaganju su vam 3 različite kategorije fondova:

Najpopularniji svjetski ETF-ovi (možete odabrati 1 od njih):

    • iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Acc)
    • iShares NASDAQ 100 UCITS ETF
    • Vanguard FTSE All-World UCITS ETF

Zlato (možete ga imati u kombinaciji s ostalim kategorijama):

    • SPDR Gold Trust (GLD US)

InterCapitalovi TOP ETF-ovi iz “The 7SERIES” i to bez naknade za ulaganje (možete imati sva 4 ako želite):

    • 7CRO – najbolje kompanije hrvatskog tržišta
    • 7SLO – najbolje kompanije slovenskog tržišta
    • 7BET – najbolje kompanije rumunjskog tržišta
    • 7GROM – rumunjske državne obveznice s velikim potencijalnom prinosa
Štedni plan od 1 EUR mjesečno?

U svjetske ETF-ove i zlato možete ulagati već od 1 EUR mjesečno (PDV je uključen).

Usluga ulaganja u InterCapitalove ETF-ove je – besplatna.

Genius CASH – zaboravite banku

Napokon, ovo ste čekali – CASH je najbolja alternativa bankovnoj štednji! Ulažete u Euro Money Market novčani ETF, prvi te vrste u Hrvatskoj.

  • Najniži rizik uz super kamatu
  • Uplate i isplate su svakodnevne i bez naknade
  • Nema oročenja ili straha od penala ako vam novac hitno zatreba

Ne vežite svoj novac lancima za nekakve godine čekanja. Slobodno štedite kako vam najviše odgovara, pa bilo to na 3 tjedna, 3 mjeseca ili 3 godine.

Krenite za 50 EUR, a daljnje uplate birate sami. Čuvajte vrijednost svojeg novca, pa kasnije obavite isplatu cijelog ili dijela iznosa.

CASH usluga je za vas besplatna – ne naplaćujemo naknadu za upravljanje.

Zaboravite banku.
Štedite pametnije i jeftinije.

Genius ETF – pasivno ulaganje “krojeno po mjeri”

Mislite da samostalno biranje svih tih ETF-ova nije za vas, želite nešto automatsko, da radi samo od sebe?

Ovo je usluga gdje sam Genius radi ono što zna najbolje! Nastao je kao robo-advisor app, a to znači da pomoću naprednog Genius algoritma za vas kreira diverzificiran portfelj vrhunskih svjetskih ETF-ova, koji nude vrlo atraktivne prinose.

Odličan je izbor za svakoga tko želi pasivno ulaganje u ETF-ove, ali da to za njega/nju profesionalno radi netko drugi. Raspršivanje ulaganja na više ETF-ova (diverzifikacija), koje za vas radi Genius algoritam, dodatno umanjuje rizik ulaganja.

Nagrađujemo vašu vjernost nižom naknadom

Ako uz ETF odlučite pokrenuti i neku od drugih Genius usluga – za svaku dodatnu uslugu umanjujemo vam naknadu ETF portfelja!

Dodatno, za svaku iduću godinu ulaganja umanjujemo vam naknadu i tako maksimalno 5 godina. Time vam se dugoročno ulaganje JOŠ više isplati.

Sa sve četiri Genius usluge i dugoročnim ulaganjem možete doći do naknade od samo 0,6% + PDV godišnje. Ako to nije dobar deal, ništa nije.

Genius START – ulaganje s malim iznosima

Ovo je postojeća, izuzetno fleksibilna usluga s kojom je Genius i krenuo. Idealna je za svakoga tko želi ulagati pomoću malih iznosa (nema minimalne uplate) i želi da netko profesionalno vodi brigu o njegovom ulaganju.

Rekli smo da ne morate ležati na lovi da biste mogli ulagati i to je istina. Ako mjesečno imate na raspolaganju 10 EUR za ulaganje – uložite 10 EUR.

Tih 10 EUR mjesečno čini veliku razliku, pogotovo na dulji rok. Ne brinite koliko netko drugi ima ili ulaže, idete svojim putem, pomoću usluge koja za vas izvlači maksimum.

Ulažete u nagrađivane fondove InterCapital Asset Managementa, a vaš portfelj fondova kreira Genius algoritam.

START ne naplaćuje naknadu za upravljanje portfeljem, ona je za vas besplatna. Ne postoje ni ulazna, izlazna, brokerska ni transakcijska naknada.

Vaše mišljenje nam je bitno!

Najbitniji dio razvoja Genius je povratna informaciju upravo od vas – naših korisnika.

Što vam se sviđa, što biste poboljšali ili dodali? Slobodno nam pišite na genius@intercapital.hr i budite dio neprekidnog usavršavanja aplikacije. Sve vam se to vraća kroz još napredniju i efikasniju uslugu. 😊

Besplatna edukacija – osnove ulaganja

Ne zaboravite da vodimo i Genius Caffe, besplatnu online edukaciju na kojoj možete naučiti osnove ulaganja i saznati više o Genius appu. Sva pitanja su dobrodošla, a Caffe je prvenstveno namijenjen potpunim početnicima.

Blog s potpunim pregledom i pojašnjenjem naknada u Geniusu možete pronaći ovdje.

Sve što vam treba za krenuti ulagati je – krenuti.

Dobrodošli u novi Genius – bolji način ulaganja!


Ovo je promidžbeni sadržaj. Prije donošenja konačne odluke o ulaganju, potrebno je upoznati se sa Prospektom i Pravilima, te Dokumentom s ključnim informacijama za ulagatelje. Značajni rizici kojima je fond izložen su kamatni rizik, valutni rizik, kreditni rizik, rizik koncentracije i rizik likvidnosti. Detaljan opis svih rizika kojima je fond izložen naveden je u Prospektu Fonda u dijelu „Rizici“.

Iznesene informacije, mišljenja, analize, zaključci, prognoze i projekcije isključivo su u informativne svrhe i ne predstavljaju investicijski savjet ili preporuku glede kupnje, držanja ili prodaje financijskih instrumenata, niti ponudu ili poziv na davanje ponude.

Iznesene analize temelje se na javno dostupnim informacijama, koje INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. smatra pouzdanima, ali za čiju potpunost i točnost ne preuzima nikakvu odgovornost kao ni odgovornost ni obvezu davati informacije o promjenama u iznesenim mišljenjima ili informacijama.

Rizici povezani s ulaganjem u financijske, novčane ili investicijske instrumente koji su predmet analize nisu u cijelosti objašnjeni. Investitori trebaju donijeti vlastitu odluku o eventualnom ulaganju bez oslanjanja na blogu iznesene stavove.

Igor Vihnanek

Edukacija i marketing

Objavljeno 07. lipnja 2024.