fbpx
simpleicon.comCollection Of Flat Icon, Symbols And Glyph Icons
Mali rječnik pojmova
Preuzmite aplikaciju

Inteligentna tehnologija pod stručnim ljudskim nadzorom

O InterCapitalu i Geniusu

Svaka investicija uključuje rizik. Prije početka investiranja informirajte se o rizicima.

Naša priča

Genius je osmišljen kako bi svima omogućio ulazak u svijet investiranja jer najuspješniji štede i ulažu tijekom cijelog života, a ne samo onda kada ih zadese nepovoljne životne okolnosti.

Ne morate proći tečaj o investiranju da biste ulagali – Genius je odgovoran partner koji kontinuirano radi na maksimizaciji Vaših prinosa, optimizira Vaš portfelj i pomaže Vam donijeti najbolje investicijske odluke.

InterCapital Asset Management predano radi prema svojoj viziji budućnosti u kojoj svatko može sanjati, ali u kojoj svatko može doista i ostvariti svoje snove. Nakon 17 godina iskustva upravljanja investicijskim fondovima i individualnim portfeljima velikog broja institucionalnih i individualnih investitora te 18 prestižnih nagrada odlučili smo krenuti korak dalje.

Razvili smo jedinstvenu aplikaciju – Genius – temeljenu na Nobelom nagrađenom algoritmu, s kojim bez straha možete ući u svijet investiranja. Vjerujemo da za vrhunske rezultate nije potrebno puno novca, već znanje i iskustvo koje želimo podijeliti s Vama kroz vrhunski proizvod – Genius.

 • reward reward-logo

  The best fund
  awards

  2022 The best bond fund, The best short term HRK bond fund

  2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2017, 2019 The best bond fund

  2019 The best mixed fund

  2014 The best money market fund

  2013 The best equity fund

 • reward reward-logo

  The best asset
  management company

  2017, 2021 The best asset management company in Croatia according to a Euromoney survey

 • reward reward-logo

  The best asset
  management company

  2017, 2018, 2019, 2020 The best asset management company in Croatia according to a EMEA Finance survey

  Bond fund with the highest yield and impeccable 12-year achievements

 • reward reward-logo

  The best asset
  management company

  2022 The best asset management company in Croatia awarded by Croatian Chamber of Commerce

  2013 The best asset management company in Croatia awarded by Croatian Chamber of Commerce

 • reward reward-logo

  The best asset management company

  2020 Award by the Zagreb Stock Exchange for contribution to capital market development

Pametan pristup investiranju

Svakom ulagaču pristupamo jednako i s jednakom željom da ostvarimo Vaše ciljeve, baš kao što za Vas čini i Genius. Naš pametan pristup investiranju uključuje:

 • Diverzifikaciju
  i optimizaciju

  Radi smanjenja rizika Vaša se imovina diverzificira na više načina, i to ulaganjem u više različitih klasa imovine. Vršimo optimizaciju kako bi se maksimizirao prinos za zadani stupanj rizika, te prema potrebi rebalansiramo Vaš portfelj kako bismo što prije ostvarili Vaš cilj.

 • Visoku
  transparentnost

  Uz Genius 24 sata dnevno možete pratiti svoj financijski plan, fondove u koje su Vaša sredstva uložena te prinos i procjenu uspješnosti za ostvarenje Vašeg cilja. Ako želite ubrzati put do svojeg cilja, iskoristite mogućnost dodatne uplate.

 • Niske
  troškove

  Za Genius aplikaciju ne plaćate naknadu za korištenje niti naknadu za uslugu upravljanja portfeljem.
  Vaši troškovi su jednaki kao da ulažete sami, bez Geniusa, ali je ulaganje jednostavnije. Bez skrivenih troškova za Vas će raditi siguran i pouzdan partner, usredotočen na ostvarenje Vašeg cilja.

Zašto procjenjujemo
Vašu kategoriju rizika

Glavni dio strategije ulaganja preko Geniusa je Vaša sklonost preuzimanju rizika. Rizik je neizbježan dio ulaganja, ali može biti veći ili manji. Genius Vas uz pomoć upitnika pri registraciji razvrstava u kategorije rizika od 1 (najniža razina tolerancije na rizike) do 10 (najviša razina tolerancije na rizike). Upitnik u obzir uzima objektivne čimbenike, poput Vaših primanja i veličine planirane uplate, kao i subjektivne čimbenike, npr. Vaš osobni stav prema riziku.

Manji rizik u načelu znači i manji očekivani prinos, dok viši rizik znači viši očekivani prinos. Najvažnije je zapamtiti da, bez obzira na to u koju kategoriju spadate, Genius razinu rizika nikada ne diže iznad Vama prihvatljive. Baš zato je bitno upitnik ispuniti pažljivo i iskreno jer će o njemu ovisiti i struktura Vašeg investicijskog portfelja.

„Zlatna sredina“

i investiranje u fondove

Veći rizik omogućuje i veći očekivani prinos. No postoji granica do koje možemo povećavati rizičnost ulaganja, a da se to Vama isplati. Ta se granica nalazi u točki M na grafikonu. Do nje je porast Vašeg prinosa veći od porasta rizika. Nakon nje rizik se i dalje povećava, ali prinosi rastu sve sporije i sporije. Drugim riječima, rizik Vam se možda udvostruči, ali prinosi ne porastu dvostruko. Genius se brine da ostanete u toj točki i ne ugrozite svoj ulog.

Za investitore čiji se portfelj trenutačno nalazi lijevo od točke M ima smisla pomaknuti se udesno i diverzificirati portfelj, uključiti u njega više različitih klasa imovine i investicija, npr. fondova. Takav im potez može donijeti još više očekivanog prinosa. Genius to za Vas radi automatski.

Za investitore čiji je portfelj pozicioniran desno od točke M isplatilo bi se razmisliti ima li smisla preuzimati sve veću rizičnost ulaganja. Ovdje je diverzifikacije sve manje, pa je rast prinosa sve manji i manji. Genius optimizira Vaš portfelj kako bi Vam donio najviši mogući prinos za pripadajuću razinu rizika. Ukratko, drži Vas u „zlatnoj sredini“.