fbpx
simpleicon.comCollection Of Flat Icon, Symbols And Glyph Icons
Mali rječnik pojmova
Preuzmite aplikaciju

Upoznaj Genius

Brzo i lako saznaj što je Genius,
kako radi i kako ga koristiti. Idemo, gas!

Što je Genius i što ti omogućuje?

Pozdrav! Pred tobom je Genius by InterCapital – prva hrvatska aplikacija za automatsko ulaganje u investicijske fondove.

Omogućuje ti lako, jednostavno i vrlo fleksibilno ulaganje na dulji vremenski rok. Evo što za tebe radi:

 • određuje tvoju stvarnu toleranciju rizika i prema njoj kreira personalizirani investicijski plan koji možeš i naknadno mijenjati
 • kreira tvoj investicijski portfelj sastavljen od više investicijskih fondova InterCapital Asset Managementa + potencijalno vrhunskih svjetskih ETF-ova
 • tvoj portfelj se redovito rebalansira, a optimizira se pri svakoj uplati
 • algoritam koji upravlja aplikacijom nadgleda stručni tim InterCapital Asset Managementa s 20 godina iskustva na tržištu
 • Genius nije samostalni trading dionicama – ovdje ne moraš raditi ništa osim uplatiti kada i koliko ti želiš

Kako funkcionira Genius app?

Nakon registracije trebaš ispuniti upitnik koji će te procijeniti kao investitora. Pitat će te na koliko dugo želiš ulagati, koliki dio investicije želiš staviti u dionice i slično. Na temelju toga će izračunati tvoju toleranciju rizika na skali od 1 do 10. 

 • PORTFELJ – Prema tvojim odgovorima izradit će tvoj optimalni portfelj, onaj koji najbolje odgovara tvojoj toleranciji na rizik.
 • POČETNA UPLATA – Kad se složiš s ponuđenom strategijom ulaganja, prihvatiš ugovor i obaviš početnu uplatu – Genius će tvoj uplaćeni novac automatski rasporediti u investicijske fondove iz tvojeg portfelja.

  Samo je početna uplata obavezna (500 HRK ili 70 EUR) jer ona aktivira uslugu. 

 • UPRAVLJANJE PORTFELJEM – Tvoj portfelj je pod stalnim nadzorom našeg tima i periodički će se detaljno prilagođavati kako bi bio usklađen s optimalnim portfeljem.

  U Geniusu si pasivni investitor jer stvarno nemaš puno posla, ali fondovima u koje ulažeš aktivno upravljaju InterCapitalovi fond menadžeri.

 • TRANSAKCIJE I STANJE – Kupnje i prodaje udjela u fondovima provode se bez potrebe za tvojom intervencijom.

  U svakom trenutku možeš vidjeti sve provedene transakcije, kao i stanje tvojeg Genius portfelja, uspješnost investicije itd. Stanje koje vidiš na ekranu je neto.

Kako to izgleda ukratko?

Kome je Genius namijenjen?

Genius je namijenjen svim fizičkim osobama, građanima Republike Hrvatske, bez obzira jesi li:

 • početnik koji se dosad nije susreo s investiranjem, ali želi uštedjeti za mirovinu, auto, stan, putovanje, više novca…
 • iskusni investitor koji se već bavi samostalnim tradingom, a Genius mu je praktična opcija za dio novca koji ulaže dugoročno
 • profesionalni investitor koji nema vremena samostalno se baviti ulaganjem i želi jednostavniju opciju

Treba li ti predznanje ili veliki iznosi?

 • BEZ STRUČNOG PREDZNANJA – ne treba ti nikakvo iskustvo u investiranju, app sve radi za tebe
 • BEZ PUNO NOVCA – investirati možeš započeti već sa 500 HRK, odnosno 70 EUR.

  Nakon te aktivacijske uplate biraš svoj tempo, uplaćuješ kada želiš i koliko želiš – bez obzira na tvoj odgovor u upitniku. Isplatu također možeš obaviti u bilo kojem trenutku, makar u planu stajalo da ulažeš na 20 godina.

 • BEZ GOMILE NAKNADA – Genius ne naplaćuje ulaznu, izlaznu, transakcijsku i slične naknade. Ulaže u investicijske fondove koji sami po sebi sadrže upravljačku naknadu.
Želiš da ti brutalno jednostavno objasnimo bilo što o investiranju ili aplikaciji?

Genius Caffe je besplatna online Q&A radionica na kojoj nas možeš rešetati svojom listom pitanja. Nema “krivih” pitanja, odgovaramo na sve.

Genius Caffe je savršen za tebe ako želiš:

 • bolje razumjeti proces investiranja
 • shvatiti financijske pojmove koje ti nemaju volje objašnjavati
 • razumjeti trendove na tržištu kapitala
 • popričati s čovjekom koji će te saslušati, a ne sa chatbotom

Genius tim ti pruža redovitu edukaciju i kroz blogove, a materijale možeš pronaći u Genius Buzz dijelu appa ili na našem webu.

Na Genius Caffe se možeš prijaviti kolikog god puta želiš, tu smo za tebe.

Je li Genius siguran?

Genius je financijska usluga koja je izrazito regulirana. 

 • IDENTIFIKACIJA – tijekom registracije (nakon upitnika i procjene investitora) potrebno je napraviti identifikaciju kako bismo potvrdili da si to zaista ti.

  To je jako bitno kako bismo zaštitili tvoj račun i pružili ti primjereni plan ulaganja jer smo to i zakonski dužni učiniti.

 • ZAŠTITA – za zaštitu tvojeg računa koristimo i dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) putem SMS-a. Ukoliko kasnije odlučiš da ne želiš pri svakoj prijavi u app koristiti ovu zaštitu – možeš je isključiti klikom na “čovječuljka” u aplikaciji gore desno, pa u Korisnički profil – Upravljanje računom – Dvofaktorska autentifikacija.

  Isto tako, za bržu prijavu možeš koristiti i otisak prsta ili prepoznavanje lica, ovisno o tome kako ti je postavljeno na smartphoneu.

 • IZVJEŠTAJI – osim stanja, koje ti je uvijek vidljivo u aplikaciji, Genius ti redovito šalje i izvještaje.
Kontaktiraj nas

Ako negdje zapneš i trebaš pomoć uvijek nam se možeš javiti i u samoj aplikaciji – klikneš gore desno na “čovječuljka” i odabereš Korisnička podrška.

Možeš nam tipkati i na email genius@intercapital.hr. Možemo te i nazvati, ako ti je tako lakše!

Ako smo nešto zaboravili, prijavu na Caffe naći ćeš i na login ekranu Genius appa – samo klikni na kavicu u gornjem lijevom kutu!