InterCapitalovi ETF-ovi slave 3. rođendan u grupi najboljih prinosa u svijetu!

Kad smo 17. studenog 2020. pokrenuli naša prva 2 ETF-a vjerovali smo u potencijal i podcijenjenost hrvatskog i slovenskog dioničkog tržišta. Sljedeće tri godine su pokazale da su takva razmišljanja bila opravdana, budući da su upravo ta dva tržišta zabilježila neke od najboljih prinosa globalno.

Naime, hrvatski ETF je zabilježio ukupni prinos od 47% u trogodišnjem razdoblju, odnosno anualizirano 14%. To je prinos koji je u istom periodu (u euru) imao i Nasdaq 100, indeks najvećih tehnoloških dionica, odnosno 1% (godišnje) više od američkog S&P 500.

Slovenski ETF je prošao još bolje, uz prosječni godišnji prinos od 19% (ukupno 68% za tri godine). Značajno iznad većine globalnih i europskih dioničkih indeksa te roba. Od istaknutih kategorija bolje prinose su imali tek nafta te nekolicina dioničkih indeksa. Od njih se ističe Rumunjska, koju smo u međuvremenu također ponudili kao poseban ETF.

Prosječni godišnji prinos od 17.11.2020. do 17.11.2023. u eurima

ICAM ETF prinos

Izvor: Bloomberg, ICAM

Vjerujemo u potencijal naših ETF-ova i u nadolazećem razdoblju. Posebno tu ističemo slovenski i (relativno novi) rumunjski ETF. Oba tržišta karakteriziraju niske valuacije te visoki dividendni prinosi (preko 6%) što je itekako bitno u periodu viših kamatnih stopa.

Za oni kojima dionice nisu privlačne, odnosno žele minimalan rizik, uz mogućnost profitiranja od trenutne situacije s kamatnim stopama, tu je i naš najnoviji money market ETF. Više informacija o svakom pojedinom ETF-u je naravno dostupno na našim stranicama i društvenim mrežama, a uvijek nas možete i direktno kontaktirati!

Ako želite vaš novac uložiti u neki od naših ETF-ova, na burzama ih možete pronaći pod sljedećim oznakama:

 

Đivo Pulitika

upravitelj fonda
Objavljeno
20. studenoga 2023.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward