Novi IPO u energetskom sektoru u Rumunjskoj

Premier Energy, jedna od najbrže rastućih energetskim kompanija u SEE regiji, kroz IPO planira prikupiti oko 100m EUR svježeg kapitala i mogla bi postati nova sastavnica indeksa BET, kojeg prati i naš ETF.

Ovisno o konačnoj cijeni, tržišna kapitalizacija kompanije bi nakon toga mogla biti oko 465 milijuna eura, a „free float“ oko 130 miijuna eura. Drugim riječima, dovoljno da uđe u indeks, budući da trenutno četiri sastavnice (Bukureštanska burza, Sphera, Purcari i Conpet) imaju manji free float.

IPO završava 15 travnja, nakon čega bismo vrlo brzo trebali znati rezultate. U svakom slučaju, definitivno je lijepo vidjeti da se IPO aktivnosti u Rumunjskoj nastavljaju i nakon prošle godine, kada je na burzu izašli Hidroelectrica (u IPO-u je tada skupljeno oko 2 mlrd eura).



Ovaj blog pripremljen je u informativne svrhe na temelju podataka dostupnih i poznatih INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. u trenutku njegove izrade i objave i kao takav podložan je promjenama.

Cjelovit, točan i istinit opis UCITS fondova koji se spominju u ovom blogu, propisanih obveza i povezanih rizika, možete pronaći na web stranici: www.icam.hr/investicijski-fondovi gdje su dostupni i Prospekt i Ključne informacije za ulagatelje svakog fonda na hrvatskom jeziku.

Iznesene informacije, mišljenja, analize, zaključci, prognoze i projekcije isključivo su u informativne svrhe i ne predstavljaju investicijski savjet ili preporuku glede kupnje, držanja ili prodaje financijskih instrumenata, niti ponudu ili poziv na davanje ponude.

Iznesene analize temelje se na javno dostupnim informacijama, koje INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. smatra pouzdanima, ali za čiju potpunost i točnost ne preuzima nikakvu odgovornost kao ni odgovornost ni obvezu davati informacije o promjenama u iznesenim mišljenjima ili informacijama.

Rizici povezani s ulaganjem u financijske, novčane ili investicijske instrumente koji su predmet analize nisu u cijelosti objašnjeni. Investitori trebaju donijeti vlastitu odluku o eventualnom ulaganju bez oslanjanja na blogu iznesene stavove.

Đivo Pulitika

upravitelj fonda
Objavljeno
9. svibnja 2024.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward