Odobrenje za spajanje UCITS fondova

19.02.2021.

Društvo INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o., Zagreb, Masarykova 1 („Društvo“) ovim putem obavještava ulagatelje da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga („HANFA“) na 6. sjednici Upravnog vijeća odobrila spajanje UCITS fondova Platinum Global Opportunity, ISIN: HRPNINUPJIE7, Platinum Blue Chip, ISIN: HRPNINUPBLC2 i Triglav Special Opportunity, ISIN: HRNFDAUUSAL9, novom UCITS pod-fondu InterCapital Global Technology. 

Nadalje, HANFA je odobrila i spajanje UCITS fondova Platinum Corporate Bond, ISIN: HRPNINUPCOB6 i Triglav Emerging Bond, ISIN: HRNFDAUEMBA7, novom pod-fondu InterCapital Conservative Balanced.

Spajanje navedenih UCITS fondova provest će se dana 30. ožujka 2021. godine, nakon čega će novi pod-fondovi započeti s radom. 
U skladu s odredbama Zakona o otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom (NN broj 44/2016 i 126/2019) Društvo će ulagatelje u UCITS fondove koji su uključeni u spajanje obavijestiti o svim radnjama i okolnostima spajanja, kako bi mogli procijeniti implikacije koje će spajanje imati na njihovu imovinu, te će im uz obavijest dostaviti i ključne podatke za ulagatelje novih pod-fondova.

Hrvoje Čirjak

ČLAN UPRAVE

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Kontaktirajte nas i mi ćemo sve riješiti.

Javite nam se arrow_forward