Kvartalno pismo predsjednika uprave

Dragi Klijenti,

iza nas je još jedan uspješan završen poslovni kvartal u kojem smo ponosni što smo lansirali Genius by InterCapital te postigli odlične rezultate u investicijskom segmentu.

Genius by InterCapital, mobilna aplikacija temeljena na robo-advisory principima i Nobelom nagrađenom algoritmu, kao novina na domaćem tržištu predstavljena je u rujnu. Ovaj automatizirani financijski savjetnik odredit će stupanj vaše osobne preferencije rizika i prema tome rasporediti vaša sredstva u kombinaciju najboljih domaćih fondova te globalnih ETF-ova. Genius trebate promatrati kao idealnu nadopunu vašem postojećem investicijskom portfelju, kao poklon svojoj obitelji ili nekome tko još nije postao dio svijeta financija i investicija, a želi početi misliti o sebi i svojoj financijskoj budućnosti.

Ako se sjećate, u polugodišnjem pregledu smo najavili omanju korekciju dioničkih tržišta kojoj sada svjedočite, no na nju treba gledati kao na priliku za postizanje dodatne izloženosti dioničkim tržištima. Inflaciju, iako nešto višu od inicijalno očekivane, i u 2022. godini i dalje vidimo kao tranzitornu. Ne zaboravite, tržišta su uvijek bila anticipativna te minimalno korak ili dva ispred realne ekonomije.

U investicijskom dijelu smo u ovoj godini ostvarili zavidne rezultate, posebno u dioničkom i balansiranom segmentu fondova. Na žalost, zbog jako niskih prinosa obveznice kao klasa imovine više ne nude povrate koje su nudile ranije,  štoviše niti značajniju zaštitu od gubitka u samim portfeljima. One su dale svoje najbolje, a naša preporuka je i dalje ista kao i početkom ove godine – prihvatiti (nešto) više rizika kroz dionički segment, produljiti horizont ulaganja i kreirati portfelj fondova koji najbolje odgovara vašem osobnom apetitu rizika.

Niste sigurni kako? Prijavite se za online sastanak ili dođite do nas na kavu i razgovor kako bismo Vam pomogli kreirati najbolju kombinaciju fondova.

Komunikacija s Vama nam je izuzetno važna. Zato nastojimo objavama na društvenim mrežama, web stranici i YouTube kanalu educirati javnost o važnosti dugoročnog investiranja za osobni boljitak. Transparentnom komunikacijom i kontinuiranom edukacijom pomažemo i Vama kako biste pozicionirali svoje investicije u fondove sukladno najboljoj međunarodnoj praksi.

Hvala Vam na ukazanom povjerenju!

Ivan Kurtović

 

 

Ivan Kurtović

PREDSJEDNIK UPRAVE
Objavljeno
14. listopada 2021.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward