ETF VIJESTI: Upoznajte novu investicijsku priliku – InterCapital BET-TR UCITS ETF

Izuzetno nam je drago objaviti da odsad na Zagrebačkoj burzi imate priliku ulagati u još jednu vrlo zanimljivu regionalnu priču – InterCapital BET-TR UCITS ETF koji replicira kretanje rumunjskog dioničkog indeksa BET-TR!

Budući da nas samo tjedni dijele od najvećeg IPO-a kojeg je naša regija ikad vidjela, Rumunjska je trenutno vrlo privlačno tržište i fokus velikog broja kako domaćih, tako i međunarodnih investitora. IPO Hidroelectrice neće biti zanimljiv samo kao pojedinačna investicija, već bi trebao i cijelo rumunjsko tržište pogurati iz Frontier u Emerging tržište, privlačeći tako dodatni strani kapital na burzu koji bi mogao pogurati cijene i ostalih dionica.

Ukoliko niste imali priliku sudjelovati na predstavljanju ETF-a uživo, pozivamo vas da pogledate neke od sljedećih materijala:

Na navedenim linkovima možete saznati više o tome zašto smatramo da je sada vrijeme za ulaganje u Rumunjsku, a što možemo sažeti u sljedećim točkama:

  • Brzi rast gospodarstva u proteklim desetljećima uz očekivanja nastavka trenda
  • Jedno od najjeftinijih dioničkim tržišta u regiji i šire (P/E, dividendni prinos)
  • Nadolazeći IPO Hidroelectrice
  • Prelazak iz Frontier u Emerging tržišta, privlačenje šire grupe investitora

ETF zasad možete kupiti na Zagrebačkoj burzi pod oznakom 7BET. Uskoro očekujemo uvrštenje u Ljubljanu, ali i u Bukurešt, čime želimo širem krugu ulagatelja ponuditi mogućnost izlaganja Rumunjskoj.

Nadamo se da ćete iskoristiti ovu jedinstvenu regionalnu priliku i veselimo se čuti vaše komentare putem naših društvenih mreža!

Đivo Pulitika

upravitelj fonda
Objavljeno
19. lipnja 2023.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward