Kvartalno pismo predsjednika Uprave

Dragi klijenti,

povjerenje se gradi dugo, pogotovo kada se radi o upravljanju financijama. Zato se nadam da vam naša redovita komunikacija i kontinuirana transparentnost pokazuju razinu iznimne brige koju posvećujemo kvalitetnom upravljanju vašom financijskom imovinom.

Vrlo dobri rezultati posljedica su tog upravljanja, a njih možete vidjeti kada pogledate prinose u fondovima kako tijekom drugog kvartala 2021. g.,  tako i tijekom cijelog prvog polugodišta. Ukoliko se prisjetite glavnih predviđanja naših investicijskih stručnjaka predstavljenih početkom ove godine u outlooku, vidjet ćete da su se gotovo u potpunosti ostvarila.

Prošlog tjedna predstavili smo polugodišnji outlook čija je glavna poruka – budite kontinuirani i zadržite smjer u nadolazećem periodu.

Iz faze ranog ciklusa oporavka globalne ekonomije koja je uslijedila tijekom ljeta prošle godine, krenuli smo u fazu sredine oporavka. Kako biste „uhvatili val“, naša je preporuka bila da se malo više izložite rizičnijim strategijama (balansiranim ili dioničkim), naravno sukladno vašoj toleranciji rizika. Drago mi je što je velika većina poslušala preporuke te sa zadovoljstvom može ubrati njihove plodove.

Kako globalno društvo sve više shvaća utjecaj koje ima na našu planetu, tako i mi osjećamo odgovornost da budemo predvodnici zelenog (ESG) vala u Hrvatskoj. Stoga na svakom našem (UCITS) fondu možete vidjeti ugljični otisak te ESG ocjenu o kojem su pričali kolege Maja i Đivo u ovom videu.

Svatko od vas može, svojim odabirom fonda, svjesno odabrati fond koji ima veći ili manji utjecaj na naš sveukupni okoliš. Ako vam je odgovorno ulaganje prioritet, istaknuo bih fond InterCapital Global Technology, koji ima daleko najmanji ugljični otisak u paleti naših fondova.

Ne zaboravite da nam se uvijek možete javiti s povjerenjem, pregledati karakteristike fondova korištenjem selektora i osobnih preferencija, te zatražiti virtualni sastanak.

Pomoći ćemo vam iskrojiti najbolje rješenje za vašu financijsku budućnost.

Zahvaljujemo vam na povjerenju koje nam ukazujete,

Ivan Kurtović

Ivan Kurtović

PREDSJEDNIK UPRAVE
Objavljeno
29. srpnja 2021.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward