State Street će delistati pet ETF-ova s nekih od europskih burzi

State Street Global Advisors (SSGA) se sprema delistati pet ETF-ova s nekoliko tržišta kako bi koncentrirali likvidnost na manji broj burzi.

Delistat će se sljedeći ETF-ovi sa sljedećih platformi:

  • s Londonske burze (LSE):
    • SPDR MSCI Japan EUR Hdg UCITS ETF (JPEH)
  • S Milanske burze:
    • SPDR Bloomberg 10+ Year U.S. Treasury Bond UCITS ETF (LUTR)
    • SPDR Bloomberg 7-10 Year U.S. Treasury Bond UCITS ETF (TRSX)
    • Bloomberg China Treasury Bond UCITS ETF (CHNT)
  • S Pariške burze:
    • SPDR MSCI EM Asia UCITS ETF (EMAD)

Svaki od ovih ETF-ova će biti dostupan barem na jednoj europskoj burzi. SSGA pritom želi smanjiti disperziranost prometa ETF-ovima i koncentrirati ga na nekoliko burzi. Ovo bi trebalo rezultirati nižim bid/ask spreadovima, koji efektivno funkcioniraju kao trošak za investitore jer im umanjuju ukupni prinos.



Ovaj blog pripremljen je u informativne svrhe na temelju podataka dostupnih i poznatih INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. u trenutku njegove izrade i objave i kao takav podložan je promjenama.

Cjelovit, točan i istinit opis UCITS fondova koji se spominju u ovom blogu, propisanih obveza i povezanih rizika, možete pronaći na web stranici: www.icam.hr/investicijski-fondovi gdje su dostupni i Prospekt i Ključne informacije za ulagatelje svakog fonda na hrvatskom jeziku.

Iznesene informacije, mišljenja, analize, zaključci, prognoze i projekcije isključivo su u informativne svrhe i ne predstavljaju investicijski savjet ili preporuku glede kupnje, držanja ili prodaje financijskih instrumenata, niti ponudu ili poziv na davanje ponude.

Iznesene analize temelje se na javno dostupnim informacijama, koje INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. smatra pouzdanima, ali za čiju potpunost i točnost ne preuzima nikakvu odgovornost kao ni odgovornost ni obvezu davati informacije o promjenama u iznesenim mišljenjima ili informacijama.

Rizici povezani s ulaganjem u financijske, novčane ili investicijske instrumente koji su predmet analize nisu u cijelosti objašnjeni. Investitori trebaju donijeti vlastitu odluku o eventualnom ulaganju bez oslanjanja na blogu iznesene stavove.

Đivo Pulitika

upravitelj fonda
Objavljeno
22. travnja 2024.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward