ARK Invest Europe pokreće tri aktivna ETF-a u travnju

Jedna od najpoznatijih investitora u brzorastuće dionice i veliki zastupnik aktivnih  ETF-ova – Cathie Wood u Europi lansira tri nova aktivno upravljana ETF-a u travnju ove godine.

Cathie Wood i njezin ARK Invest Europe lansirat će tri aktivno upravljana ETF-a sljedećeg mjeseca, uključujući svoj glavni ARK Innovation ETF (ARKK) vrijedan 7,5 milijardi dolara.

Govoreći na nedavnom webinaru, Stuart Forbes, voditelj ARK Invest Europe, rekao je: “U travnju ćemo lansirati tri nova aktivno upravljana ETF-a čije će vam strategije biti vrlo poznate ako ste upoznati s američkim fondovima.”

Grupa je ušla na europsko tržište nakon što je u rujnu prošle godine preuzela Rize ETF.

“Što se tiče naših planova u Europi, trenutni fokus je lansiranje novih proizvoda,” rekao je Forbes.

“Također razvijamo dodatne ideje za proizvode, nedavno smo bili u SAD-u kako bismo definirali nove linije proizvoda u SAD-u i Europi.”

I dalje ćete viđati proizvode s vlastitim indeksima, ali ćete također primjetiti mnogo suradnje u aktivnim strategijama.”

ARKK je porastao s 6,5 milijardi dolara na 7,5 milijardi dolara u pet mjeseci nakon akvizicije, uglavnom zbog visokih tržišnih prinosa, pri čemu je ETF vratio preko 32% od početka listopada.

Međutim, povratci nisu zaustavili odljeve iz fond te su ulagači povukli preko 1,6 milijardi dolara od početka 2023., prema podacima s ETF.com.

Rize ETF postat će “održivi sub-brand”

Grupa je također potvrdila da neće odbaciti izvoran brand Rize ETF-a, pretvarajući ga u održivi sub-brand ARK Invest Europe-a.

“Rize ETF će nastaviti postojati kao dio ARK Invest Europe, u kojem možemo izraziti daljnji razvoj proizvoda, ne samo u Europi, već i u drugim globalnim jurisdikcijama”, rekao je Forbes.

Grupa je ranije naznačila da akvizicija znači da može biti “eksplicitnija” u svojem pristupu ESG-u.

Prošlog mjeseca, ETF Stream je objavio da će Wood sudjelovati na ETF Ecosystem Unwrapped 2024 konferenciji kao ključni govornik zatvaranja prvog dana, 22. svibnja.

Izvor: https://www.etfstream.com/

Đivo Pulitika

upravitelj fonda
Objavljeno
22. ožujka 2024.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward