Kripto ETN-ovi dobili su zeleno svjetlo za uvrštavanje na CBOE UK

CBOE UK uskoro će postati druga burza u Velikoj Britaniji koja nudi bitcoin i ethereum ETN-ove. Ovo odobrenje dolazi s naglaskom na visoku regulaciju i transparentnost, pružajući profesionalnim ulagačima strukturirano okruženje za trgovanje kriptovalutama.

Cboe UK će početi primati prijave za kriptovalutne Exchange Traded Notes (ETN-ove) nakon što je Financial Conduct Authority (FCA) ovog tjedna odobrila pristup profesionalnim ulagačima.

Burza će postati druga u Velikoj Britaniji koja prihvaća bitcoin i ethereum ETN-ove, pridružujući se Londonskoj burzi vrijednosnih papira (LSE) nakon što je FCA dao zeleno svjetlo 11. ožujka.

Odobrenja FCA-e dolaze s nekoliko smjernica. Kripto ETN-ovi u Velikoj Britaniji moraju biti fizički osigurani, neizloženi poluzi i ograničeni na bitcoin ili ethereum za uvrštavanje na Cboe.

Međutim, malim ulagačima je i dalje je zabranjen pristup tim proizvodima, napominjući da su “neprimjereni” za te potrošače.

Komentirajući odobrenje FCA-e, glasnogovornik Cboe-a je rekao: “Ovo je ohrabrujući razvoj za financijska tržišta Velike Britanije i pomoći će profesionalnim ulagačima da dobiju pristup kriptovalutama u visoko reguliranom, transparentnom i strukturiranom okruženju.

“Uvodimo okvir za uvrštavanje ETN-ova osiguranih kriptoimovinom na naše regulirano tržište u Velikoj Britaniji, kako bismo upotpunili našu postojeću ponudu u Nizozemskoj, i potičemo izdavače da nam se danas obrate kako bi razgovarali o svojim planovima i vremenskom okviru za uvrštavanje na Londonsku burzu.”

“Burze će morati nastaviti osiguravati dovoljnu kontrolu kako bi trgovanje bilo uređeno i kako bi se pružila odgovarajuća zaštita profesionalnim ulagačima,” rekao je FCA u priopćenju.

“FCA i dalje podsjeća ljude da su kriptovalute visokorizična imovina i uglavnom neregulirane. Oni koji ulažu trebaju biti spremni izgubiti sav svoj novac.”

Izvor: https://www.etfstream.com/

Đivo Pulitika

upravitelj fonda
Objavljeno
22. ožujka 2024.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward