DWS ponudio bitcoin i ethereum ETP-ove na burzi u Njemačkoj

DWS je ušao u crypto exchange-traded products (ETP) kroz dvije nove strategije koje nude izloženost bitcoinu i ethereumu. Time je ponuda ovakvih investicija u Europi dodatno obogaćena te prati trendove potražnje za kripto imovinom.

ETP-ovi o kojima govorimo su:

  • Xtrackers Galaxy Physical Bitcoin ETC Securities (XXBT)
  • Xtrackers Galaxy Physical Ethereum ETC Securities (XETH)

Oba su listana na Deutsche Boerse s ukupnim odnosom troškova (TER) od 0,35%, a mogu se trgovati u euru sa ili bez hedža na tečaj EUR/USD. Oba ETP-a fizički ulažu u kripto.

S rastom ponude ovakvih rješenja, dodatno padaju i troškovi. Tako su Fidelity, WisdomTree i Coinshare spustili svoje TER-ove na 0,35% (ista razina kao DWS), dok ih je Invesco spustio na 0,39%.



Ovaj blog pripremljen je u informativne svrhe na temelju podataka dostupnih i poznatih INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. u trenutku njegove izrade i objave i kao takav podložan je promjenama.

Cjelovit, točan i istinit opis UCITS fondova koji se spominju u ovom blogu, propisanih obveza i povezanih rizika, možete pronaći na web stranici: www.icam.hr/investicijski-fondovi gdje su dostupni i Prospekt i Ključne informacije za ulagatelje svakog fonda na hrvatskom jeziku.

Iznesene informacije, mišljenja, analize, zaključci, prognoze i projekcije isključivo su u informativne svrhe i ne predstavljaju investicijski savjet ili preporuku glede kupnje, držanja ili prodaje financijskih instrumenata, niti ponudu ili poziv na davanje ponude.

Iznesene analize temelje se na javno dostupnim informacijama, koje INTERCAPITAL ASSET MANAGEMENT d.o.o. smatra pouzdanima, ali za čiju potpunost i točnost ne preuzima nikakvu odgovornost kao ni odgovornost ni obvezu davati informacije o promjenama u iznesenim mišljenjima ili informacijama.

Rizici povezani s ulaganjem u financijske, novčane ili investicijske instrumente koji su predmet analize nisu u cijelosti objašnjeni. Investitori trebaju donijeti vlastitu odluku o eventualnom ulaganju bez oslanjanja na blogu iznesene stavove.

 

Đivo Pulitika

upravitelj fonda
Objavljeno
22. travnja 2024.

Želite investirati? Ne znate kako i gdje? Mi smo tu da Vam pomognemo.

Javite nam se arrow_forward